Midden in het leven

Vol verwondering aanwezig zijn in het hier-en-nu. Wellicht ken je zo’n moment. Je blik is helder, je denken wordt stil, je bent volledig bewust. Misschien was je in de natuur, of je hield je kind voor het eerst in je armen, misschien bewoog je soepel door een moeilijke situatie heen.
Wat er ook is, je bent erbij.

Mindfulness betekent simpelweg: open aanwezig zijn in het hier-en-nu. Zonder oordelen, mild en nieuwsgierig. Als je opmerkt wat er in en om je heen gebeurt, verdiept je ervaring en kun je bewust kiezen hoe je met de situatie om wilt gaan.

Mindfulness klinkt misschien eenvoudig, maar makkelijk is het niet. Hoe vaak zijn we niet afgeleid, of reageren we op de automatische piloot?

Gelukkig zit mindfulness in ons allemaal. We zijn het alleen even vergeten. Met de juiste houding oefenen is de sleutel. In een training ontwikkel je mindfulnes stap-voor-stap. Zo kun je midden in het leven staan en volop genieten van het moment.

Wil je mindfulness een kans geven?
Kijk bij het trainingsaanbod naar de mogelijkheden.