IMH-specialist Toos stelt zich voor.

We boffen maar: Toos van Pampus is IMH-specialist en co-trainer bij de komende 8-weekse ‘Mindful met je baby’. Dat is bijzonder, want deze functie wordt meestal vervuld door een stagiair. Tijdens de training zal zij er zijn voor de babies, en zal ze ouders ondersteunen met haar expertise. Hier stelt ze zich voor.

Toos, waar staat IMH voor?
“Infant Mental Health (IMH) staat voor de zorg voor de allerjongsten (van nog niet geboren tot 4 jaar) binnen de context waarin zij opgroeien.”

Wat doet een IMH-specialist?
“Door verbeteren en optimaliseren van de ouder-kind relatie draagt de IMH-specialist bij aan het opbouwen van een veilige band/gehechtheidsrelatie tussen (aanstaande) ouder(s) en kind.”

Wat hebben IMH en mindfulness gemeen?
“Zowel bij IMH als bij Mindful met je baby is er aandacht voor wat er in het moment gebeurt, wat de betekenis is.”

Wat is je achtergrond?
“In een ver verleden ben ik huisarts en consultatiebureau-arts geweest. Momenteel werk in als IMH-specialist en ben ik homeopaat.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met ‘Mindful met je baby’?
“Via een collega. Zij vertelde mij hoe je met deze simpele methode zo veel kan bereiken. Dat maakte mij nieuwsgierig en dat ik de training ben gaan volgen.”

Waarom is ‘Mindful met je baby’ waardevol voor ouders?
“‘Mindful met je baby’ biedt ouders een kans te ervaren hoe prettig het is om aandacht aan je baby en aan jezelf te geven, even los van de hectiek van alle dag. Wat een effect dat kan hebben op je welbevinden en het plezier in het ouderschap. In een groep werkt het zo veel krachtiger. Je leert van elkaar en realiseert je dat je niet de enige bent die het soms lastig vindt alle rollen in het leven te combineren. De rol van ouder zijn, partner, kind, collega, vriend/vriendin….”

Wat voor rol speelt mindfulness in je eigen leven?
“Door zo veel mogelijk in het moment te zijn maak ik bewuster keuzes in plaats van automatisch te reageren en maar door te gaan.”

In de komende training, waar zie je het meest naar uit?
“Het met elkaar op weg zijn en ontdekken van de verwondering om wat er is. Het geeft mij een enorme voldoening daar deel van te mogen uitmaken. Ik leer er zelf ook steeds weer van.”

Wil je meer leren over mindful parenting? De volgende training ‘Mindful met je baby’ begint op 17 januari bij Rumah Yoga in Amsterdam-Noord.

#mindfulmetjebaby #voorstellen #imh-specialist #rumahyoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.