8-weekse MBSRit

Vanwege zwangerschap start de volgende groep in mei 2021. Wel kun je nu een individuele training volgen.

 

weerbaar voor stress, meer genieten van het hier-en-nu

Mindfulness betekent gewoon: bewust zijn van je ervaring in dit moment, met een open aandacht aanwezig zijn in het hier en nu.

Mindfulness helpt je om meer te genieten van mooie momenten en bewust om te gaan met stress. Je leert je aandacht te sturen en daarmee afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je gaat steeds sneller automatische reacties herkennen. Zo kun je bewuster omgaan met momenten wanneer het even niet gaat zoals je wilt. Kortom: mindfulness helpt je om met focus en plezier midden in het leven te staan.

Waarom een training volgen?

Gewoon aanwezig zijn klinkt misschien eenvoudig, maar makkelijk is het niet. Hoe vaak vliegen we niet op de automatische piloot?

Door opmerkzaamheid te trainen kun je steeds vaker zien waar je aandacht is, en bewust kiezen waarop je het wilt richten. Opmerkzaamheid is een vaardigheid die je geleidelijk opbouwt door dagelijks te oefenen.

De MBSRit mindfulnesstraining is een degelijke aandachtstraining, waarin je oefeningen leert die je fysiek en mentaal fitter en weerbaarder maken. De effectiviteit van het programma is in de afgelopen 35 jaar wetenschappelijk bewezen. Je hoeft dus niet in mindfulness te geloven om er baat bij te hebben.

Wat je leert in deze training:
  • Aandacht richten en opmerkzaamheid ontwikkelen.
  • Automatische reacties herkennen en gezondere keuzes maken.
  • Bewust omgaan met stressvolle en moeilijke momenten.
  • Oefenen met verschillende mindfulness technieken.
  • Mindfulness toepassen in het dagelijks leven op een manier die bij jou past.

 

Over het programma

Er zijn verschillende mindfulnesstrainingen ontwikkeld voor verschillende mensen en omstandigheden. Wij volgen de MBSRit, ontwikkeld door Rob Brandsma van het Centrum voor Mindfulness. De MBSRit combineert de twee belangrijkste trainingen: de MBSR en de MBCT. De naam staat voor Mindfulness Based Stress Reduction, insight training. Rob Brandsma heeft elementen uit de MBCT toegevoegd die je inzicht geven in je gedachtenpatronen. Hierdoor leer je niet alleen om meer in het moment te leven en weerbaar te worden voor stress, maar ook hoe je kunt stoppen met piekeren, en beter om kan gaan met somberheid en angst. Behalve in het omgaan met klachten, ondersteunt de MBSRit ook je persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie?

De mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen die zijn of haar bewustzijn wil ontwikkelen. Het is bijzonder effectief in de omgang met (werk)stress, burn-out, somberheid, angst en slapeloosheid. Daarom vergoeden veel verzekeraars deze training! Check de Zorgwijzer voor de voorwaarden.

Welke training past bij jou?

Jouw omstandigheden zijn uniek. Daarom kun je de 8-weekse volgen in een groep, één-op-één op locatie, of online.

Voor de meeste mensen werkt een groepstraining het beste. De groep geeft steun, je kunt van elkaar leren, en het is makkelijker om discipline met oefenen op te bouwen. Je zit samen in hetzelfde schuitje en dat maakt zo’n training heel bijzonder.

Het kan zo zijn dat je de training liever individueel wilt doen. Dat is bij mij mogelijk op locatie in regio Amsterdam en Utrecht, of online via Skype of Zoom. Doordat je de training één-op-één volgt, kunnen we het traject aanpassen aan jouw behoeften. Ook kun je de training samen met iemand doen.

Heb je eerder al een training gevolgd en zoek je verdere ondersteuning? Kijk hier voor ons aanbod van workshops, retreats en mindfulness boosts.

Gratis consult

Wil je graag advies over wat bij jouw situatie past?
Neem contact op voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten.

 

Één-op-één op locatie

In regio Utrecht en Amsterdam bij jou thuis of in de buurt. Sessies wanneer dat jou uitkomt.
Prijs vanaf 750 euro incl. BTW.

 

Één-op-één online

De sessies wanneer dat jou uitkomt via Skype of Zoom.
Prijs vanaf 525 euro incl. BTW.

 
 

Gratis intro-workshop

Ervaar wat mindfulness is, ontmoet de trainer en leer meer over de 8-weekse.

meer informatie >

 

Online groepstraining

Interactieve training, vanaf 350 euro incl. BTW.

 

De groepstraining

In regio Amsterdam en Utrecht, vanaf 350 euro incl. BTW.

 

Wat anderen over de training zeggen:

De mindfulnesstraining was een echte eye opener. In het begin had ik moeite om thuis te oefenen, maar naarmate de training vorderde kon ik steeds milder zijn voor mezelf en juist daardoor ging ik als vanzelf meer oefenen. Loes weet dit als geen ander over te brengen, met veel rust en geduld en een hele prettige stem.”
– Ellen

“Ik heb een begin gemaakt in bewustworden van waar ik mezelf in de weg kan zitten. Ik herken negatieve invloeden en gedachten sneller. Ik heb geleerd dat ik niet alles steeds uit hoef te leggen.”
– Jan

“Ik heb meer focus, kan dingen met meer aandacht doen. Ik heb minder paniekaanvallen en iets meer rust.”
– Hanna