Mindful met je Peuter

ontspannen opvoeden en genieten van elkaar

Prachtig hoe je kindje groeit, steeds meer zelf kan en de wereld ontdekt. Maar dan zijn er driftbuien, terugvallen met slapen of moeite met zindelijk worden. Vooral als je er even geen energie voor hebt, kun je voelen dat je geleefd wordt.

Je weet dat het er allemaal bij hoort, maar toch is het frustrerend. Als opvoeden stressvol is en je overleeft op de automatische piloot, dan raak je uit balans en mis je ook de mooie momenten met je kindje.

Mindful ouderschap

Mindful met je Peuter is een 9-weekse training waarin je met aandacht leert opvoeden. Stap voor stap leer je om af te stemmen op je kindje, en tegelijkertijd beter voor jezelf te zorgen. De training is bewezen effectief en stimuleert de ontwikkeling van peuters.

Wat je leert:

 • mediteren
 • mindfulness toepassen tijdens opvoedstress
 • behoeftes lezen van je peuter
 • ruimte maken voor jezelf
Waarom mindfulness?

Mindfulness is simpelweg aanwezig zijn in het hier-en-nu. Met mindfulness geef je vriendelijke en open aandacht aan je ervaring van dit moment. Hierdoor kun je bijvoorbeeld opmerken of je doorschiet in de automatische piloot, maar ook volop genieten van contact met je kindje.

Mindfulness helpt je om de dingen te zien zoals ze zijn, en het te accepteren zoals het is. Daardoor word je geest niet troebel door verzet en ontdek je nieuwe mogelijkheden om met situaties om te gaan.

Wanneer je regelmatig mindfulness beoefent word je weerbaarder tegen stress en somberheid. Op de korte termijn kun je steeds gemakkelijker uit de automatische piloot stappen en bewuste keuzes maken. Op de lange termijn ga je zelfs minder snel stress of somberheid ervaren.

Iedere keer dat jij gezond omgaat met een moeilijke situatie, leert je peuter van jou hoe je uitdagingen tegemoet kunt treden. Bovendien krijg je steeds meer zelfvertrouwen om ontspannen op te voeden. Zo kom je samen terecht in een spiraal omhoog en ontstaat er ruimte om te genieten van deze bijzondere tijd.

Loes heeft ons geholpen om zonder ‘er iets van te vinden’ in het hier-en-nu te zijn en door oefeningen rust in ons lijf te ervaren. Dit is op zichzelf al enorm fijn, maar om dit samen met mijn zoontje te kunnen doen, is top! We konden gelijk samen aan de slag. Het was heel leerzaam en bedankt voor de handvatten.
– Nazife, moeder van Ahed

De 9-weekse training doen

Hier-en-nu aanwezig zijn klinkt misschien simpel, maar makkelijk is het zeker niet. Mindfulness is een vaardigheid die langzaam opbouwt. Mindful met je peuter is een praktische training, en speciaal ontwikkeld voor het hectische leven met een peuter. Door negen weken lang te oefenen krijg je een stevige basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Inhoud van de training:

 • verschillende meditatietechnieken
 • oefeningen samen met je peuter
 • ervaringen delen
 • uitleg over mindful opvoeden
 • werkboek lezen en schrijf-oefeningen

In de training leer je oefeningen die je samen met je peuter kunt doen. Daarom komt in de tweede helft je kindje mee. Tijdens deze sessies is er een co-trainer aanwezig. Tijdens de meditaties stelt zij de peuters op hun gemak. Daarnaast geeft ze op verzoek feedback over wat haar is opgevallen. Zo is er de ruimte om rustig met je kindje te oefenen.

Thuis oefen je dagelijks met meditaties onder begeleiding van geluidsopnames, en met mindful parenting oefeningen tijdens de zorg voor je kindje. Ook hou je een logboek bij over je ervaringen, en kun je informatie lezen in het werkboek. Zo leer je op zoveel mogelijk manieren mindfulness toepassen, en kun je aan het einde van de training mindfulness beoefenen zoals dat bij jouw leven past.

Gratis of met korting de training doen?

Mindful met je Peuter en Mindful met je Baby zijn wetenschappelijk onderbouwd. Ze zijn ontwikkeld door dr. Eva Potharst van UvA minds en worden vanaf het begin onderzocht. Ook nu loopt er een onderzoek waar jij aan mee kunt doen. In ruil krijg je korting, of kun je gratis de training volgen. Lees meer over hoe dat werkt.

Voor wie is de training?

Mindful met je peuter is voor ouders of verzorgers en hun peuters, tussen de 18 maanden en 4 jaar oud. De training is ontwikkeld voor mensen zonder ervaring met mindfulness. Omdat je het leert toepassen binnen het gezin, is de training ook waardevol voor mensen die al mindfulness beoefenen.

Mindful met je peuter is geschikt voor iedereen die bewust de peutertijd wil beleven. Het is bijzonder effectief voor ouders met (opvoed)stress, somberheid, of burn-outklachten. Omdat de effectiviteit van mindfulness wetenschappelijk bewezen is, kun je de training vaak (deels) vergoed krijgen.

Mindful met je peuter op maat

In regio Amsterdam is het ook mogelijk om de training individueel te volgen, of als ouderpaar.
Ook workshops op maat, of een training op locatie zijn mogelijk. Zowel in Nederlands als Engels. Neem gerust contact op voor meer informatie.

De groepstraining op een rij
 • Voor ouders en peuters van 18 maanden tot 4 jaar
 • 9 sessies van 2 uur + een terugkomsessie
 • Sessie 5 t/m 9 kom je samen met je peuter
 • Thuis dagelijks een half uur oefenen
 • Persoonlijk voorgesprek
 • Kleine groepen met maximaal 6 ouders
 • Zelf aanschaffen: het werkboek Mindful met je peuter
 • Prijs voor particulieren: 495 euro incl. BTW
 • Prijs voor werkgevers: 595 euro excl. BTW
 • 125 euro korting of gratis bij deelname onderzoek
 • Vaak deels vergoed door verzekeraars: zie zorgwijzer.nl

 

Groepstraining start 24 januari 2020

Vrijdagen van 10:00 tot 12:00 bij Rumah Yoga
Sessies zonder peuter: 24/1, 31/1, 7/2, 14/2
Sessies met je peuter: 28/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3
Terugkomsessie zonder peuter: 29/5

Trainer: Loes Glandorff
Co-trainer: Julia Offermans

   Ja, ik meld me aan