audio

3-Minuten ademruimte

Een mini-meditatie voor in het dagelijks leven, die je kunt doen op momenten dat je uit de automatische piloot wilt stappen. Bijvoorbeeld als je stress voelt, of als je voller van een moment wil genieten.

Je oefent in drie stappen met:
1. Bewustwording en acceptatie van hoe het met je gaat;
2. Het richten en kalmeren van je aandacht;
3. Aandacht geven aan je lichaam, je behoeftes, en je bewustzijn verbreden.

Waarom de ademruimte?
De ademruimte is even een momentje voor jezelf. Drie minuten waarin je helemaal niets hoeft, alleen maar vriendelijk aandacht te geven aan wat je ervaart.
Door de ademruimte dagelijks te oefenen, ontwikkel je een groter en meer continu bewustzijn van hoe het met je is. Zo weet je beter wat je te geven hebt, en wat je nodig hebt.
Daarnaast leer je om je geest te kalmeren in tijden van afleiding of stress. Bovendien oefen je met steeds weer terugkeren naar je lichaamsbewustzijn, waarmee je een belangrijke bron van informatie over je welzijn aanspreekt. Je lichaam is altijd in het hier-en-nu en is dus altijd beschikbaar om je weer even in dit moment te verankeren.

Deze oefening vormt een belangrijk onderdeel in al onze mindfulnesstrainingen. Hij vormt een brug tussen de formele meditaties en mindfulness toepassen in je dagelijks leven. In de training oefenen deelnemers zowel met de ademruimte op vaste momenten, als met hem creatief toepassen naar behoefte.

Nieuwsgierig geworden naar wat de ademruimte kan doen? Probeer hem gewoon een aantal keer uit. Je bent ook van harte welkom voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten.